header-photo

Jornada tarragonina




S’estava bé aquest matí a Tarragona, al passeig de Sant Antoni, amb la muralla al davant i la Mediterrània de fons. Just a l’indret on arrencava la Via Augusta, camí de Tarraco a Roma passant entre altres ciutats romanes per la vella Iluro. Fa temps que li dono voltes a la idea de configurar un eix cultural que uneixi totes aquestes ciutats i que giri entorn de la romanització. Hem parlat algunes vegades i caldrà posar fil a l’agulla. Un programa conjunt que aplegui els diferents esdeveniments, alguns com la Magna Celebratio de Badalona o la Tarraco Viva, que es puguin generar sobre aquest període tan transcendent de la nostra història.

Avui, però, estaven aplegats a Tarragona per commemorar el dos-cents aniversari de la Confraria de la Sang i del seu manípul d’Armats. Per això han convidat als Manaies de Girona, i els Armats de Torredembarra, Montblanc i Mataró. Tradició i cultura popular vinculades a la Setmana Santa. Els Armats de Mataró, com sempre, han estat objecte d’especial atenció i elogi en el marc incomparable dels vells carrers de la bimil·lenària Tarraco. L’acte final, al Camp de Mart just l’indret on es reunien les legions romanes per anar a la guerra, ha servit per acomiadar els que Joan Pau II va anomenar Soldats de Pau.

Temps encara per dinar, amb un bon vi del Montsant, en una agradable companyia i molts temes en comú dels que parlar. Com a denominador comú, la passió pel municipalisme i el govern de les nostres ciutats.

1 comentari:

Hentaisub ha dit...

Interessant proposta. Podríeu posar-vos en contacte amb associacions de recreació histórica com "Athenea Prómakhos" per desenvolupar activitats lúdico-culturals.

Enllaç: http://www.xyfos.com/athenea/