header-photo

Consell de ciutat




Dens consell de ciutat aquesta tarda al Centre Cívic del Pla d’en Boet. Repàs a l’estat de compliment del PAM del 2007 i presentació del documents bàsics per la discussió del Pla d’Actuació Municipal 2009, Uns documents que, fonamentats en l’Acord de Govern, possibilitin la discussió i el debat en els Consells Municipals, els Organismes autònoms i en el Consell de Ciutat.

El resum del marc socioeconòmic assenyala algunes de les tendències més importants que estan afectant a Mataró. L’alentiment del creixement demogràfic, la dràstica reducció de la construcció d’habitatges, el manteniment dels nivells de població ocupada malgrat l’augment de la taxa d’atur, la diversificació de l’economia de la ciutat, la millora dels nivells de formació de la població, l’increment de la mobilitat i l’evolució favorable dels indicadors mediambientals.

En aquests moments de canvi de cicle econòmic les administracions públiques, en aquest cas l’Ajuntament de Mataró, han d’actuar també com a motor econòmic de la ciutat, amb un pressupost que es fonamenta en la contenció de la despesa pública i en l’impuls a la inversió que genera ocupació i prepara la ciutat pels reptes de futur.

És doncs en aquest escenari que plantegem la redacció del Pla d’Actuació Municipal per l’any 2009. En el marc de l’Acord de Govern signat pels grups municipals (PSC, ICV-EUiA, ERC) que donen suport al govern i desenvolupant els eixos estratègics definits pel mandat 2007-2001. En aquest contexte i en aquest marc plantegem les prioritats de l’acció del govern pel 2009. Un Pla d’Actuació Municipal que vol respondre amb garanties als nous reptes que la ciutat té al davant.

La segona part del Consell s’ha dedicat a analitzar el paquet de mesures, que ja es van presentar en la reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social, que l’IMPEM i l’Ajuntament estan impulsant per a fer front a l’actual situació de desacceleració de l’economia.