header-photo

Dia ben aprofitat

Foto Quico Melero

Ja he dit altres vegades que hi ha dies que per les circumstàncies es destaquen dels altres. Avui n’ha estat un d’ells.

Al migdia Consell d’Administració del Consorci Digital Mataró-Maresme, el consorci municipal que gestiona el canal Maresme Digital TV. Una reunió important per explicar i aprovar el protocol de col·laboració amb el Consorci del Nord de la comarca. Un projecte de TDT que sumant esforços donarà servei al conjunt de la comarca, generarà sinergies amb altres projectes comarcals i en definitiva servirà per la seva articulació. Una comarca mancada de més projectes en comú.

A primera hora de la tarda, constitució de la comissió que ha d’impulsar la rehabilitació de la basílica de Santa Maria. Bisbat, Parròquia, Generalitat, Ajuntament, Museu Arxiu, Caixa Laietana. Amb en Nico Guanyabens com a coordinador de la comissió i la clara voluntat de treballar per recuperar plenament un monument de la importància artística i històrica de Santa Maria. Justament l’any que celebrem el mil·lenari.

A les sis, roda de premsa per presentar el balanç del primer any de mandat del govern municipal. Algunes idees bàsiques: el govern ha governat, s’han impulsat temes estratègics, s’han aprofitat oportunitats, s’han trobat solucions a situacions complexes, s’han gestionat conflictes, el govern ha treballat unit. Amb encerts i amb errors, però el balanç, amb 239 accions recollides en el document de resum són una prova inqüestionable del treball realitzat.

A les set, reunió del Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social per analitzar l’impacte del canvi de cicle en l’ocupació i l’economia de la ciutat. Debat tranquil, ben documentat. Algunes dades d’interès: en els darrers deu anys el nombre de persones ocupades a Mataró ha crescut un 30%, justament el doble del que ho ha fet la població; la construcció ocupa al 10% de la població, una xifra molt inferior al d’altres ciutats catalanes i per tant l’impacte de la crisi del sector serà menor; les xifres de l’atur de la ciutat es situen en la mateixa tendència que a la resta del país a diferència d’altres situacions en la que s’accentuaven a la nostra ciutat. S’han presentat un paquet de mesures per activar l’economia de la ciutat.

Un dia important i ben aprofitat.