header-photo

Tresors amagats



S’estava bé aquesta nit al pati de can Comas de Pineda de Mar. M’hi he acostat, invitat per l’alcalde Xavier Amor, per assistir al pregó de la Festa Major. Aquest any el pregó anava a càrrec de la colla de diables del Poble Nou de Pineda. Una mica de llenya i els comentaris acostumats sobre la festa. Després el correfoc pels carrers d’aquesta vila de l’alt Maresme.

Can Comas és una masia, a tocar de la plaça de la vila, que s’ha reconvertit en un Espai de dinamització cultural. Durant l’estiu, al pati, es celebren els concerts emmarcats dins del programa Acords d’estiu. Una variada proposta musical que aquest any ha vist passar artistes com la Sílvia Comes, l’Àngela Suarez o el August Tharrats Trio.

Però can Comas amaga en el seu primer pis la Fundació d’Art Gràfica Tharrats, una magnífica col·lecció d’obra gràfica d’artistes com Miró, Brossa, Subirachs, Guinovart, Ràfols Casamada, Hernàndez Pijuan, Perajaume, .... I dic que amaga perquè, en una manera de fer les coses molt pròpia de la comarca, la col·lecció és molt desconeguda per la gent que no som de Pineda.

Comença a ser hora, i n'hem parlat amb l’alcalde Amor, de treballar plegats per donar a conèixer els petits, i no tan petits, tresors que tenim amagats en les ciutats, pobles i viles del Maresme. Construir una proposta i una agenda cultural de la comarca que generi les sinèrgies necessàries i que ajudi a la promoció cultural del Maresme superant velles i estèrils polítiques de campanar.

1 comentari:

Carles Dresaire i Gaudí ha dit...

Està bé, molts cops no ens creiem el que fem o tenim, ens hem de "vendre" més. Per exemple, el festival shakespeare trobo que ha estat encertat portar-el a Mataró, crec que s'ha de millorar algun aspecte però la base és bona. Endavant.