header-photo

Instants de dissabte


Foto crossa

La tarda té aquella calma somorta de la tardor. El passeig pels carrers de l’Eixample em porta fins la plaça de Les Tereses. La calma deixa pas al brogit de la canalla que hi juga i dels pares i mares que hi vigilen mentre la fan petar. Pel carrer de Santa Teresa hi circula una riuada de gent que va i ve de la Rambla i ja es sent la música de la cobla de sardanes. A la plaça de Santa Anna sembla que ja no hi cap ningú. Els sardanistes ballen, a les terrasses plenes la gent beu i xerra, les parades de la Fira ferroviària bullen de gent que curioseja i compra. La canalla fa cua per pujar al tramvia que els d’Argentona han muntat en plena Rambla. La màquina Kraus, imponent, atreu l’atenció de molta gent que pregunta per l’origen de la locomotora. A l’estand de MataróRàdio alguns experts fan tertúlia entorn el ferrocarril.

Gent que entra i surt de la sala d’exposicions de la Caixa Laietana. Al primer pis l’exposició que els de can Tonet i Suñol ens han portat, des de la Garrotxa, per mostrar-nos mil objectes relacionats amb Tintín, el personatge d’Hergè que aquests dies aplega a Mataró als tintinaires catalans. En Quim Martorell ha estat l’ànima d’aquesta quarta trobada.

Pel carrer de Barcelona costa de passar. La gent passeja, mira aparadors, entra a les botigues, fa la paradeta per fer-la petar amb amics i coneguts. A la Peixateria les terrasses plenes.

El rellotge avança cap a les nou, la gent comença a desfilar que cal anar a sopar i avui juga el Barça. Uns quants, els suficients per omplir l’església, fem cap a Sant Josep. Hi canta el cor infantil de “La Unió” de Granollers amb motiu del desè aniversari de la coral La Nota. De fet és el primer acte d’aquest aniversari i certament els hi costarà repetir un concert de la qualitat i intensitat que ens ha ofert avui els nens i nenes de la capital vallesana. Però queda tot un any i el programa promet.

Quan acaba el concert, amb el públic dempeus i entregat, pel carrer no hi circulen ni quatre gats i el Barça ja guanya de cinc a zero.