header-photo

Ciutat d'oportunitats


L’any 2008 ha estat complicat i intens. Complicat per la crisi que ens ha colpejat molt fort. Quan encara no ens havíem recuperat del tot de la crisi del tèxtil provocada per la desaparició dels aranzels, ens arriba aquesta nova crisi. Una crisi diferent, global, que afecta a tots els sectors i a tots els països. Una crisi que, enlloc d’amagar-nos com un caragol dins la closca a l’espera del bon temps, ens ha esperonat a treballar amb més intensitat per convertir-la en noves oportunitats per Mataró.

Complicat pel crispat ambient polític de la ciutat. Alguns s’han passat l’any intentat distreure el govern dels seus objectius i a l’opinió pública de la feina feta. La segona cosa ignoro si ho han aconseguit, la primera rotundament no. I ho demostra el llarg balanç de coses acabades, engegades i projectades que posem presentar com a balanç de l’any.

Treball estratègic i concrecions de l’acord de govern han estat els dos eixos bàsics del treball de govern municipal. Treball estratègic liderant territorialment la comarca en temes tan importants con el Pla Territorial Metropolità, el debat de la mobilitat, les infraestructures ferroviàries, el tractament de residus, els equipaments sanitaris, el Pla Estratègic del Port, ...

Treball estratègic en l’àmbit econòmic. El treballs per a la instal•lació del Corte Inglés a Mataró, la construcció dels equipaments del Tecnocampus i el procés de fusió de les escoles universitàries, el desenvolupament del Front Marítim, el Pacte per l’Ocupació d’abast comarcal, les emissions regulars de la TDT comarcal i el pacte amb el canal del nord, els treballs del Pla Estratègic del Maresme que lidera el Consell Comarcal, l’entrada en l’Associació de Parcs Tecnològics Espanyola, el mercat de la plaça de Cuba, ...

Treball estratègic en l’àmbit social. La instal•lació a Mataró de la Delegació Territorial d’Educació, la Taula de la Formació Professional, el Pacte per la Nova Ciutadania, els treballs pel Museu Bassat, el Festival Shakespeare, ..

I concrecions de l’acord de govern. Habitatges, desenvolupament urbanístic, equipaments educatius, instal•lacions esportives, reurbanitzacions de parcs i carrers, equipaments cívics, transport públic, seguretat, neteja, aparcaments, i un llarg etc...

Per l’any 2009 la prioritat del govern continua essent la crisi, impulsant les polítiques actives d’ocupació, el suport a les empreses, i la inversió pública com a element anticíclica i d’impuls econòmic. És el que acabem de fer amb els diners del Fons Estatal d’Inversions. I atenent, amb els recursos disponibles, a les persones més vulnerables per la situació econòmica general.

Al mateix temps continuarem posicionant-nos estratègicament amb la voluntat de sortir d’aquesta crisi més enfortits i de convertir Mataró en una ciutat d’oportunitats. Per això no estalviarem el rigor, el treball discret, l’esforç i la imaginació.