header-photo

Frases

Ara que la política espanyola gira entorn de frases elevades a la categoria de tesis polítiques fa bo d'escoltar gent amb el coneixement i l'experiència d'en Miquel Roca i Junyent. El veterà polític retirat ens ha fet avui tota una classe magistral sobre la Constitució espanyola amb motiu de la celebració del 30è aniversari de la carta magna. Fèiem compliment d'una proposta de resolució, presentada pel PP, i aprovada pel Ple de l'Ajuntament de Mataró.

Confessant-se d'entrada defensor de l'actual texte, en Roca ha anat explicant els fonaments de la Constitució: tornar la sobirania al poble, permetre la descentralització de l'estat i generar un marc de llibertats comparable al dels països del nostre entorn. Per en Roca només el Senat necessita una reforma a fons per convertir-se en una cambra de representació territorial. Ho diu justament el dia en que el PP carrega a fons per les declaracions d'en Tardà. Encara que després no tinguin cap inconvenient en votar junts contra els pressupostos de l'estat.

Avisa Roca de la temptació de demanar la reforma de la Constitució en nom de l'autogovern de Catalunya no sigui que sortim malparats de l'aventura. I reclama per Catalunya el lideratge d'una descentralització sense igual en cap país. Algú dels que seia avui al Saló de Plens devia pensar que en Roca li estava desmuntant un a un tots els arguments que va esgrimir per oposar-se a la proposta de commemorar la Constitució.

Però posat a quedar-me amb una frase em quedo amb la que, segons en Roca, li deien algunes persones: "Roca, aquesta vegada ha de sortir bé".

Efectivament va sortir bé!