header-photo

Inversions



Dies molt intensos de treball per preparar la proposta que Mataró presentarà al Fons Estatal d’Inversions. Dels vuit mil milions que el govern d’Espanya ha posat a disposició dels ajuntaments ens han tocat més de vint-i-un milions. Són molt diners que tenen com a finalitat fonamental la creació d’ocupació i suposen una demostració de confiança, sense precedents, en la capacitat dels ajuntaments.


Que ningú, però, pensi que amb aquests diners s’han resolt els problemes dels ens locals. Aquests milions són una important injecció econòmica que aprofitarem i de valent, però el finançaments dels ajuntaments cal resoldre’l, i definitivament, amb un nou model que garanteixi els ingressos necessaris per atendre les moltes demandes i serveis que els ajuntaments hem d’atendre.


Escoles, instal·lacions esportives, carrers, equipaments culturals, semàfors, accessibilitat, equipaments socials, millora de l’espai públic, infraestructura de telecomunicacions, clavegueram, seguretat viària, rehabilitació patrimonial, ... fins a 52 projectes que cal començar a executar ràpidament doncs s’han d’acabar en aquest any. Vindran mesos frenètics, amb la ciutat potes enlaire, caldrà tenir paciència i fer les coses bé, però al final pagarà la pena i podrem gaudir de les millores que es faran amb aquests vint-i-un milions.