header-photo

Llums de Nadal


Aquest vespre s’han engegat els llums de Nadal del centre de Mataró. Pot semblar que en aquests moments de crisi es podia haver fet un exercici d’austeritat i estalvi, no posant llums als carrers per les festes nadalenques. Precisament calia fer un esforç i, sense arribar a la espectacularitat que llueixen ciutats com Madrid, crear les condicions favorables pel comerç urbà de la ciutat. Insisteixo en el fet que no ens podem aturar precisament en aquests moments difícils i que només treballant encara amb més decisió ens en podem sortir. Recomano aquest article d’en Lluís Bassat i publicat fa uns dies a El País.


Encara que la ciutat ja fa dies que llueix els guarniments nadalencs aquesta setmana entrem plenament en el cicle festiu i com una mena de roda del temps que no s’atura repetirem una mena de litúrgia cíclica. Pessebres, torrons, enllumenats, calendaris de despullats, nadales, Pastorets, dinars i sopars, compres, regals, bons desitjos, …Personalment ho faig de bon grat, sóc dels que els hi agrada el Nadal i trobo el gust a aquestes festes per molt mercantilitzades i consumistes que es vulgui.


Amb Llums de Nadal obro una mena de quadernet per parlar precisament de tots aquests elements nadalencs. De com els visc i com els interpreto. D’aquí fins a Reis i amb la periodicitat de les pròpies vivències.