header-photo

582 llocs de treball


Aquesta és la previsió de llocs de treball que els 21.067.798 euros del Fons Estatal d’Inversió Local crearan a la nostra ciutat. Aquest matí hem presentat en roda de premsa els 52 projectes que es tiraran endavant amb aquests diners que popularment es coneixen com a “fons Zapatero”.


Actuacions en els vuit eixos de la convocatòria que comportaran arreu de la ciutat actuacions en equipaments esportius, socials, cívics, culturals, educatius, reurbanització de carrers, millores de l’espai públic, eliminació de barreres arquitectòniques, renovació de senyalització viària, substitució de semàfors per nous models de leds, millores mediambientals, recuperació de patrimoni arquitectònic, ... Podeu llegir la relació i la descripció de tots els treballs en la web de l’Ajuntament.


Amb aquest conjunt d’inversions, més les que ja estaven previstes en el pressupost de l’Ajuntament i les empreses municipals per l’any 2009, es dona un impuls important a la creació de llocs de treball a Mataró i s’injecta una quantitat molt gran de diners a l’economia de la ciutat. També s’aconsegueix tirar endavant projectes llargament somniats i que ara es podran fer realitat. La reurbanització del camí Ral entre la ronda i el carrer Iluro, les rehabilitacions de can Marfà, Cabot i Barba i la casa Capell, la gespa del camp d’hoquei herba, la creació d’un centre per la dansa a can Gassol, són alguns exemples d’aquest reguitzell d’obres que ompliran Mataró durant tot aquest any d’activitat.


L’obligació d’haver de finalitzar totes aquestes obres abans d’acabar l’any 2009 obliga a treballar de forma molt intensa i en tots els barris de la ciutat. Caldrà planificar molt bé totes les actuacions per minimitzar les molèsties a la ciutadania. Malgrat tot caldrà també tenir paciència i comprensió per unes obres que al final ens beneficien a tots els ciutadans i ciutadanes.


Han estat, des de que el 28 de novembre es va anunciar la creació del fons, setmanes frenètiques per primer determinar els projectes, per presentar tota la documentació abans de la data límit de demà, per redactar projectes i plecs de condicions. Encara queda molta feina per fer abans que a començament de la primavera els paletes omplint els carrers de Mataró. Cal agrair a tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament que han fet possible aquest treball en tan poc temps i en unes setmanes tan especials com les nadalenques.