header-photo

La Fatumata i els patges

Foto Romuald Gallofré
El primer dia laborable de l’any té sempre un caràcter molt especial. Amb l’activitat política i administrativa –malgrat que avui hem tingut Junta de Portaveus- molt reduïda hi ha un parell d’actes fixes en el calendari i que es repeteixen any rere any: la visita al primer nadó nascut a Mataró i l’arribada dels Missatgers de ses Majestats els Reis d’Orient.

Aquest any la primera mataronina ha estat la Fatumata, una preciosa nena que va néixer quan passaven pocs minuts de l’una de la nit de Capdany. Els seus pares, originaris de Gàmbia, fa dinou anys que viuen a Mataró. Una nova mataronina que creixerà i viurà en aquesta ciutat. La seva ciutat.

Després l’arribada dels Missatgers. Una munió de nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, al voltant de la plaça Honorat Vilamanyà, al vell Parc Central, per repetir el ritual de rebre els missatgers dels Reis d’Orient. Amb l’helicòpter com mana la tradició a Mataró. Il·lusió dels petits, il·lusió dels grans, preparant les cartes que entregaran als missatgers que es repartiran per tots els barris de la ciutat. I és que ja vénen, ja vénen!