header-photo

Setmana a mitges


Un inoportú virus de panxa em deixa fora de combat el dimecres i converteix la primera setmana normal després de les festes en una setmana a mitges. De totes maneres queda temps suficient per a fer prou coses i algunes de força importants.

La primera el dilluns presentant els set nou agents de la Policia Local. Seguint el desplegament del Pla Estratègic de la Policia, ara s’incorporen set nou agents que pel setembre aniran a l’Institut de Seguretat de Catalunya (l’antiga Escola de Policia) de Mollet a completar el seu procés de formació. Els acompanyaran quatre agents més que s’han incorporat a la plantilla substituint els agents jubilats l’any passat.

Dimarts una reunió important de la Comissió de Mobilitat del Consell Comarcal. Representants dels diferents partits polítics de la comarca treballem per trobar el consens necessari per desenvolupar un model de mobilitat i les infraestructures que el Maresme necessita.

El dimecres amb la roda de premsa del regidor de Via Pública per presentar la nova xarxa del Mataró Bus. Més autobusos, més línies, millor freqüència, ampliació d’horari, vehicles més accessibles i menys contaminants. El dissabte amb la presentació dels dotze primers nous autobusos la ciutadania té l’oportunitat de conèixer de prop i va omplir de gom a gom la plaça de Santa Anna.

Dijous la regidora de Serveis Centrals presenta l’enquesta de satisfacció ciutadana. Feta durant la tardor apunta clarament la preocupació dels mataronins per la feina. Una bona imatge de la ciutat que posa en evidència la coincidència de les preocupacions ciutadanes amb les prioritats del pressupost i del programa d’actuació municipal aprovat pel Ple el passat desembre.

Divendres visita del president de la Generalitat a la promoció de pisos per a joves del Pla d’en Boet. L’adequació dels baixos, que la Generalitat cedeix a l’Ajuntament, per a aules d’adults, dependències municipals i un espai per joves del barri permeten treure tot el profit a un solar d’equipaments. Com va dir el regidor d’habitatge en el darrer Ple, per sobre dels interessos privats han de prevaldre els interessos col·lectius.

El cap de setmana, com sempre, atapeït d’actes que culminen amb els Tres Tombs d’aquest matí. Relleu a la Germandat de Sant Antoni Abat i joves que s’atreveixen a assumir responsabilitats.