header-photo

De Calcuta a hospital universitari


Foto Francesc Iglesias

Calcuta era el nom amb el que els mataronins anomenàvem les urgències de l’antiga Aliança Mataronina tot just abans de la inauguració, ara fa deu anys, de Hospital de Mataró. Un hospital que aquests dies anuncia la seva intenció de convertir-se en hospital universitari.

Explicat així podria donar a entendre que arribar fins aquí ha estat fàcil i senzill. Tot el contrari, darrera aquesta història hi ha molt i molt d’esforç, molta valentia i força misèria política. Esforç de molta gent per anar configurant un model sanitari de qualitat per la ciutat de Mataró. Valentia per prendre, amb en Manuel Mas (que en parla al seu bloc) al capdavant, les decisions que calia malgrat fossin fortament qüestionades per una minoria. Misèria política pels que durant anys varen negar a la ciutat la possibilitat de tenir un nou hospital.

Però tot això ja és història i encara que convé no oblidar-la, cal mirar endavant i seguir treballant en els projectes estratègics que actualment el Consorci està desenvolupant: ampliació, complexitat i docència. Sense oblidar la necessitat de treballar en xarxa amb el conjunt dels recursos de salut del país.

Tot això ens dona centralitat i capitalitat territorial i social i ens permet seguir treballant en la millora continua de la qualitat dels serveis a la ciutadania, la única raó de ser d’un consorci sanitari que té en l’Hospital de Mataró el seu vaixell insígnia. Com va dir el president Montilla: “aquests són els palaus de les persones”.