header-photo

Quadernet de Sant Jordi: un gegant estimat

Foto Anna Aluart

Deu estar a punt de complir els trenta anys i tan jove com sempre. Em refereixo a en Set Homes, el gegant de l’escola pública Camí del Mig. Durant tots aquests anys ha rebut puntualment tots els nous alumnes de l’escola i ha presidit totes les festes que a l’escola s’han celebrat. I per suposat ha participat en totes les trobades i dormides que ha pogut.


Nascut de la mà d’en Pep Tuneu deu ser el degà dels gegants escolars. Construït amb la vella tècnica de la capsa de formatges, paper i cola d’empaperar, ha tingut reformes vàries. Des de la pintura fins la bata que li fou renovada a principis dels noranta. Tota una icona de l’escola que a més ha aplegat un nombre important de músics que, amb flabiol i tamborí com manen els canons geganters a Mataró, l’acompanyen a les sortides.


Demà en Set Homes tornarà a participar en la trobada de gegants de Sant Jordi. Ho farà acompanyant un nombre molt important de gegants d’escoles, veïnals i d’entitats. Quina diferència de l’any 82 quan dos solitaris mestres el portàrem des de l’escola fins la Riera per participar en el Sant Jordi d’aquell any.