header-photo

Temps de castells: per la terra ferma



Diada castellera a Mollerussa dins del programa de la Festa Major. Calor a la plaça, colles esforçades i poc, més aviat escàs, públic.
Margeners de Guissona, que actuaven com a colla local, han tirat uns meritoris quatre de set, tres de set i un quatre de set amb l’agulla que només han pogut descarregar després d’una descarregada èpica del castell i una eternitat en intentar descarregar l’agulla. Bones maneres dels de la camisa teula que caldrà seguir de prop per veure com evolucionen.

Castellers de Terrassa, amb una gamma alta de castells de set: quatre de set amb l'agulla, torre de set i tres de set aixecat per sota. Ser la segona colla de Terrassa no deu ser gens fàcil!

Capgrossos recuperant els castells de fa dues setmanes a Vilassar de Dalt. Cinc de set, un quatre de vuit de postal i el quatre de set amb l’agulla. Poc a poc es va agafant ritme. Diada sense massa història pels mataronins, més enllà del llarg viatge i del poc ambient casteller.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

"Calor a la plaça, colles esforçades i poc, més aviat escàs, públic."
"més enllà del llarg viatge i del poc ambient casteller."

Amic Baron,
aquestes son paraules poc encertades per ajudar a difondre el fet Casteller per les Terres de Ponent. He vist moltes places amb molt menys públic, on s'han realitzat castells de 9. Crec que la crònica no descriu la gran diada Castellera viscuda a Mollerussa a les alçades de temporada que estem.

Salutacions,

Litus.

Joan Antoni ha dit...

Benvolgut Litus,

res més lluny de la meva intenció que desmerèixer el gran mèrit que teniu al fer castells en terres no castelleres. A Mataró ja sabem de que va això. Tot el contrari, teniu tota la meva admiració. Això però, no treu que malgrat la bona actuació de les colles, l'ambient a plaça va ser força desangelat per part del públic i que a l'hora dels pilars els nombre de castellers superava en vàries vegades el de la gent que mirava. Cal seguir treballant amb força i poc a poc anar creant l'ambient necessari per a que als bons castells es sumi una bona afició.
Ànims, salut i castells.

Rodamon ha dit...

Pel que escriu el senyor batlle, es dedueix que normalment només deu participar en diades de les considerades "estrelles" del calendari ja que, com ell mateix afirma, raons "d'agenda institucional" no li permeten anar a segons quines actuacions.

Aquest ambient que amb les seves paraules descriu com a "desangelat", en aquest cas visió parcial i subjectiva i per tant discutible, és el que els castellers tenim i ens trobem en la gran major part de les actuacions que realitzem, i no només en "terres no castelleres" -com ell les defineix-, sinó també en les zones de tradició ancestral (se'n sorprendria el senyor Baron).

La temporada està farcida dels "llargs viatges" que ell destaca i que els castellers hem fet de sempre per portar els nostres castells arreu del pais. No totes les actuacions són de primera línia, en grans places i amb supercolles.

A més, què vol comunicar amb aquest crònica tan simple? Amb quina finalitat l'ha fet? Què aporta aquesta visió? Si només pretén narrar uns fets -a més de lloar reiteradament la "bona" feina dels seus (a cada escrit hi surt indefectiblement la locució "de postal")- ja hi ha molts cronistes que ho fan com perquè tot un senyor batlle perdi miserablement el seu temps d'aquesta trista manera.

Com deia l'àvia: "Si el que dius no és positiu ni aporta res.. millor mossega't la llengua!".

..i més si ets el representant de tot un poble.

Rodamon