header-photo

Desfent tòpics


Via Europa
Cargado por capgrostvm. - Vídeos de noticias del mundo entero.

Amb els tòpics passa el mateix que amb la neu. Si aquesta es fon amb el sol, els tòpics es desfan amb dades contrastades. És el que han fet avui els arquitectes tècnics Xoan Inocencio i Hèctor Mayo que han presentat un estudi sobre “La incidència en l’obertura de Via Europa a Mataró” Han desfet aquella mena de tòpic que alguns molt interessadament (pels seus interessos partidistes que no pas pels de la ciutat) es van afartar d’anar explicant: la Via Europa suposarà la desertització del centre de Mataró i la degradació dels barris. Ara, lògicament callen i parlen d’altres hipotètics deserts futurs.

L’estudi fa una anàlisi de com la urbanització de la Via Europa va influir en la resta de barris de la ciutat. Fent servir l’índex absolutament objectiu del preu de l’habitatge s’arriba a la conclusió que en tots els barris ha evolucionat positivament de la mateixa manera, reduint-se les diferències entre els barris i invertint totalment la tendència, de caiguda lliure, que es donava a La Llàntia.

Com deia al principi, contra els tòpics, dades objectives. La resta, contes a la vora del foc (del que més escalfa, per suposat).