header-photo

En el camí de Copenhaguen-3-




Igual que l’any passat em toca treballar el dia de Sant Joan. Això vol dir anar a dormir aviat, mentre els petards (menys que mai tot sigui dit de pas) ressonen per la ciutat, i llevar-se molt d’hora per agafar l’AVE. L’any passat va ser a Saragossa i aquest any ha estat a Rivas Vaciamadrid a la IV Assemblea de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima. Una organització que ja agrupa a 280 ciutats i a 27 milions d’habitants.

Interessant debat al matí sobre la imprescindible articulació entre la Xarxa Espanyola i les diferents xarxes territorials. Una articulació que s’ha de donar sense jerarquies i per tant aprofundint precisament el treball en xarxa. Interessant i polèmica proposta d’Abel Caballero, alcalde de Vigo i president de la Xarxa, sobre l’ús del cotxe oficial.

A la tarda taula rodona per valorar les jornades de preparació de la cimera de Copenhaguen del desembre vinent i del paper que els poders locals hem de jugar en aquesta conferència internacional. Visita a l’exposició Espanya Solar per veure algunes aplicacions de les tecnologies solars aplicades en àmbits com la mobilitat o la domàtica.

Un dia dens, aprofitat i dels que s’esperen resultats en un futur immediat.