header-photo

Maresme sostenible




Entrega, dimecres passat, a Calella dels Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Tres ajuntaments de la comarca, Alella, Calella i Mataró, varen aconseguir premis i accèssits per la gestió de l’aigua i l'energia. Una bona mostra del treball pel medi ambient que s’està fent a les diferents poblacions del Maresme. Com que em conec el pa que si dona i com sigui que en la meva condició de diputat provincial i president del jurat que atorga els premis fora bo deixar ben clar que no vaig participar ni en les deliberacions ni en les votacions per decidir els guanyadors de les diferents premis.

En els ca de Mataró es premia la gestió que Aigües de Mataró, una empresa de capital totalment municipal, ha vingut fent des de fa molt de temps i que ens ha permès uns magnífics resultats en l’estalvi d’aigua a la nostra ciutat. Aquest és el tercer premi que la ciutat rep aquest any per la seva gestió integral de l’aigua. Fa uns mesos fou la Fundació Amics de l’Aigua, fa unes setmanes la Fundació Fòrum Ambiental i ara ha estat la Diputació qui han reconegut el treball que a Mataró s’està portant a terme.

Bones notícies que es sumen a la signatura, el mateix dijous a l’Ajuntament de Calella, del conveni entre la Diputació i els ajuntaments de Caldes, Arenys de Mar i el Masnou per l’elaboració del Pla d’Acció d’Energia Sostenible. El PAES és el document base que determina les accions que s’han de fer a cada població per aconseguir els objectius del Pacte d’Alcaldes.