header-photo

Temps de castells: quin gran pilar!

Foto Xavi Saborido

La setmana ha estat especialment dura (ja escriuré al respecte) i dedicar una estona a fer castells és una magnífica manera de desconnectar una mica. I avui hi havia una bona ocasió a Barcelona amb motiu de la celebració del 40è aniversari dels Castellers de Barcelona. A la plaça de Sant Jaume, com aquell qui diu al cor de Catalunya, actuació de les colles apadrinades pels amfitrions: Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró.

Cinc de set, quatre de vuit i torre de set només carregada pels de Barcelona, que han acabat amb dos pilars de cinc i dos més de quatre abans del pilar al balcó. Clàssica de vuit pels terrassencs (tres i quatre de vuit i torre de set), per acabar amb un pilar de sis que només han pogut carregar.

Capgrossos fidels al seu estil: pas a pas, pis a pis. Si fa quinze dies, per l’aniversari de la colla a la plaça de Santa Maria de Mataró, varen descarregar el pilar de sis, avui tocava posar-li folre i pujar-lo un pis. Dit i fet. Magnífic pilar de set, ràpid, de planta espectacular i ben treballat. El pilar tancava una bona actuació del mataronins que han tirat una impecable clàssica de vuit.

El proper pas apunta cap a la torre de vuit, un castell que els Capgrossos dominen perfectament i que la temporada passada varen descarregar moltes vegades.
Podeu veure l'actuació al vídeo del Quarts de nou.