header-photo

Movent peces



És el que hem fet aquesta setmana. Primer amb la presentació del projecte de la nova biblioteca Antoni Comas a l’edifici de l’Escorxador. I avui amb la visita a les obres de la nova seu, a Valldeix, dels serveis de Manteniment i Serveis municipals.

La nova biblioteca neix amb la clara voluntat de ser un equipament de ciutat. Ha estat una constant del govern situar en els barris equipaments que, més enllà dels propis veïns, donin serveis al conjunt de la ciutadania. És el cas de l’equipament educatiu de Tres Roques a Cerdanyola o del Centre d’informació recursos per les dones a Rocafonda. O el cas dels poliesportius que, situats en diversos llocs de la ciutat, donen servei als esportistes mataronins.

Per poder iniciar les obres de la nova biblioteca calia moure els serveis que actualment s’ubiquen a l’Escorxador i per això fa temps es va plantejar el seu trasllat als espais de l’antiga empresa Robert Mercader a Valldeix. En aquest gran espai es situarà en un futur, a més dels serveis esmentats i dels magatzems municipals, els serveis de neteja de la ciutat.

Movent aquestes peces aconseguim millorar les instal•lacions dels serveis municipals, concentrant-los i permetent el seu treball en millors condicions. I també s’aconsegueix un equipament d’un impacte tan important com una biblioteca i en una zona de la ciutat en la que s’està produint una important transformació urbanística: seu dels Capgrossos, escola bressol Els Menuts, nau Minguell, espai de creació de dansa de can Gassol, futura escola Joan Coromines, escola Montserrat Solà.

I és que per a fer truites cal trencar els ous!