header-photo

Temps de castells: de la plaça del vi a la del blat


Com ja ve sent massa habitual l’agenda m’impedeix anar a Girona a la Diada Castellera de Sant Narcís i m’haig de conformar amb els sms que m’envien mentre corro amunt i avall de Mataró en un matí farcit d’actes. Tenia bones vibracions i les informacions dels assaigs de la setmana eren esperançadores: a Girona, torre de vuit folrada de sortida, tres de nou amb folre i quatre de vuit amb el pilar. Dit i fet. Una bona actuació de Capgrossos i una sensacional actuació de Minyons (3d9f, 4d9f, 2d9fm i p8fm) que com ja esdevé tradició encaren les darreres setmanes de la temporada en una gran forma.

Recuperen Capgrossos la millor actuació de l’any, just tres mesos després de Les Santes, i es pot encarar amb molta il·lusió les dues darreres actuacions de la temporada. Diumenge que ve a Vilafranca per Tots Sants i d’aquí a quinze dies de nou a la plaça de Santa Anna per la diada de la colla. Dues ocasions per millorar la d’avui a Girona i això passa per recuperar el quatre de nou folrat i apuntar-s’hi una tripleta vilafranquina que, amb el pilar de set, segueix sent el nostre sostre.

I si a Girona Minyons i Capgrossos brillaven, a Valls per Santa Úrsula, i en el tradicional cara a cara de les colles vallenques. la Vella arrasava.