header-photo

Alcaldes per la pau



Avui s’ha celebrat a Granollers la Conferència d’Alcaldes per la Pau un moviment que aplega a més de tres mil ciutats de cent trenta quatre països d’arreu del món. Mayors for Peace és una organització que va ser impulsada per l’alcalde d’Hiroshima, en Takeshi Araki, l’any 1982. Més de cent seixanta ciutats catalanes, entre elles Mataró, formen part d’aquesta xarxa internacional. Les ciutats esdevenen una vegada més essencials en la governança de la complexitat del món, construint els espais de trobada col·lectiva que ens permeten avançar en el ple desenvolupament social de la humanitat.

La ciutat de Granollers es membre de la l’executiva mundial de l’organització demostrant la seva clara voluntat de ser un referent del treball que a les nostres ciutats es ve fent per la pau i el desarmament.

L’aposta de Granollers està liderada per l’alcalde Mayoral que ha volgut convertir el record dels bombardejos de la capital vallesana per l’aviació feixista italiana en una memòria viva per la pau. Granollers va ser durament castigada per l'aviació italiana durant la guerra civil i especialment tràgic fou el bombardeig del 31 de maig de 1938 en el que varen morir, segons els historiadors, un mínim de dues-centes vint-i-quatre persones. El record d'aquellls bombardejos vol tenir tot el valor de la reconciliació i del compromís ferm per la pau entre pobles i persones. Ben present tenen l’epitafi que al monument en record de les víctimes d’alça al cementiri municipal del Ramassar: "Als morts en els bombardejos del 31 de maig de 1938 i 24, 25 i 26 de gener de 1939. A totes les víctimes innocents de les guerres. Mai més !!".