header-photo

En la unitat

Foto Saül Gordillo

En la unitat, i avui s’ha demostrat a bastament, els catalans som molt més forts. La iniciativa dels diaris catalans de publicar una editorial conjunta de suport a l’Estatut ha rebut una allau d’adhesions polítiques i cíviques. Cal ara aprofitar el moment, tancar files i plantejar clarament que la voluntat dels catalans i catalanes no pot ser objecte de cap mena de tripijoc polític. Les regles del joc estan prou definides: una llei aprovada pel Parlament i pel Congrés dels Diputats, un estatut ratificat amb suficient majoria en un referèndum, un recurs presentat pel Partit Popular davant d’un Tribunal Constitucional bloquejat des de fa temps.

Que ningú s’equivoqui, en aquesta sentència els catalans i les catalanes ens hi juguem molt, però els espanyols i les espanyoles també, perquè com diu la mateixa editorial: “estan en joc els pactes origen dels 30 anys més virtuosos de la història d’Espanya”.

No espatllem aquesta iniciativa i siguem capaços d’entendre el que, per boca dels diaris, segurament pensen la immensa majoria dels catalans i les catalanes: “aquests dies, els catalans pensen, sobretot, en la seva dignitat; convé que se sàpiga”.