header-photo

Un cap de setmana atapeït


Foto Diari del Maresme

La setmana ja va ser prou intensa, amb viatge llampec a París inclòs, com per desitjar un cap de setmana una mica tranquil. Però l’agenda és l’agenda i com que la ciutat és ben viva i les entitats ben despertes el dissabte i el diumenge resulten d’infart.

Divendres a la tarda comença amb casaments per seguir amb un acte d’homenatge a Miguel Hernández. Reciten Carlos Soriano i Manuel Patricio i organitzen la inquieta gent d’EPMA.

Dissabte comença també amb dos casaments i segueix amb la inauguració de les escoles Maria Mercè Marçal i Montserrat Solà. La tarda comença d’hora i, mentre a la Riera la gent del Cor de Maria organitza la seva trobada de gegants, la basílica de Santa Maria s’omple per l’acte d’entrega dels premis Sardanes 2009. La Federació d’Entitats Sardanistes i l’Obra del Ballet Popular han triat la nostra ciutat per l’entrega d’aquests guardons de reconeixement a la gent que treballa per la sardana. Quan encara ressonen les notes de l’excel·lent concert que la cobla Ciutat de Girona ens han ofert cal sortir disparats per presidir l’acte del Dia de l’Agent Comercial a can Palauet. El Col·legi d’Agents Comercials i la Delegació de Mataró organitzen un altre any aquesta diada de celebració i reconeixement als que he volgut titular com la infanteria del comerç. De nou cal sortir ràpid per arribar a la Nit de la Poesia, que organitza l’Associació Cultural de Cerdanyola dins dels programa de la Setmana Cultural, i escoltar com reciten a Machado i Benedetti. I tradicional sopar amb els cantaires de la Missa de Les Santes per acabar el dia i amb una orella posada a San Mamés.

Diumenge d’entitats i innovació. Missa d’aniversari de la Hermandad de Nuestra Señora del Rocío per celebrar el seu dinovè aniversari a Cerdanyola i acte de record a Ramón Limón i vint-i-dos aniversari de l’Armonia a Rocafonda. Entitats vives que mantenen el tremp i ajuden a vertebrar la ciutat. Entre acte i acte, visita al Fòrum Innova 360 per veure com treballen i innoven els professionals de la perruqueria de la ciutat.

Ciutat grisa? Ciutat adormida? Certament cadascun veu les coses amb els seus propis ulls i les seves pròpies limitacions.