header-photo

Avui manteniment


Avui tocava visitar les noves instal·lacions dels Servei de Manteniment i Serveis, allò que tots coneixem per la “brigada”: un complet i polifacètic equip de paletes, pintors, lampistes, jardiners, mecànics, tècnics, administratius i tot allò que la ciutat necessita per mantenir el seu pols vital. Els que d’una manera ordenada, sistemàtica i curosament programada ens mantenen la citat en un bon estat de revista.

I tocava visitar-lo, encara que ho faig amb una certa assiduïtat, perquè aquests dies estrenen casa. Han deixat l’Escorxador, on s’han estat més de trenta anys, per mudar-se l’espai Pericó, al capdamunt de la riera de Can Soler a Valldeix. Una nova casa de quasi sis mil cinc-cents metres quadrats, amb les oficines, els tallers i els magatzems que el servei necessita. Aquest espai també acull els magatzems centralitzats de l’ajuntament, on entre altres coses es guarden les carrosses de la cavalcada de reis, i en pocs mesos també s’instal·laran el magatzem arqueològic, deixant lliure la nau petita de can Marfà per poder iniciar la rehabilitació que li permeti acollir la col·lecció Vilaseca de màquines de gènere de punt.

Tot plegat una inversió de quasi sis milions d’euros, imprescindible per ubicar correctament els Servei de Manteniment i Serveis i també per poder deixar lliure les naus de l’antic escorxador on, en poques setmanes, començaran les obres de la nova biblioteca Antoni Comas.

Fa anys que treballàvem en aquest projecte i després de molt de treball i esforç l’hem pogut veure fet realitat. Felicitats i gràcies a tots els que ho heu fet possible.