header-photo

Quan els ciutadans són els protagonistes


Foto Comissió Setmana Santa

Aquesta tarda ha estat una d’aquelles en les que els ciutadans són els autèntics protagonistes i a més ho demostren. En posaré l’exemple de tres actes als que hi he assistit i que segurament no són els únics en els que la gent, lliurament i sense complexes, esdevé autèntics protagonistes del seu present i futur.

El primer ha estat el festival que un bon grup d’entitats, fins a trenta dues, han organitzat en el Foment Mataroní per recollir fons per ajudar al poble d’Haití. Un festival benèfic que va començar a gestar-se a partir d’alguns missatges que vaig rebre al facebook d’algunes persones disposades a tirar-lo endavant. Amb l’Alberto i la Vanessa de Sangre Gitana al capdavant i mobilitzant un munt de gent que avui s’ha reunit a dalt i baix de l’escenari del Foment. Aquest acte estava dins d’un programa molt més complert que aquests dies s’està portant a terme a Mataró en suport a les víctimes del terratrèmol que ha assolat el país caribeny.


El segon la presentació a l’escola salesiana del cartell de la Setmana Santa de Mataró. Cada any una de les confraries i germandats que formen part de la Comissió de Setmana Santa és l’encarregada de preparar el cartell. Aquest any l’encarregada ha estat la Confraria de la Verònica que ha preparat un magnífic cartell en el que precisament es ressalta la figura de la dona del poble que eixuga la suor i la sang del rostre del Natzarè. Una altra vegada el treball dels ciutadans que fan possible una Setmana Santa que és referència arreu del país.

El tercer ha estat la representació, a la Sala Cabañes, de l’obra “No et vesteixis per sopar”. Una molt divertida comèdia d’embolics matrimonials que ens ha fet riure de valent durant les quasi dues hores que dura l’espectacle. Uns actors aficionats que han demostrat tot el que són capaços de fer damunt un escenari.

Tres mostres, i en podria afegir unes quantes més, de les coses en les que aquest dissabte els ciutadans i ciutadanes han estat els autèntics protagonistes. La ciutat adormida? Les entitats segrestades? Realment saben de quina ciutat parlen?