header-photo

Un parc a Rocafonda i una biblioteca a l'Escorxador




Segurament m’heu sentit dir més d’una vegada que vull que tot Mataró sigui Mataró. Expressa el que realment somnio per la meva ciutat: que no hagi cap segregació territorial ni social i que els veïns i veïnes de tots els barris de Mataró, dels històrics i dels nous, tinguin unes bones condicions de vida. Aquesta va ser la raó principal per la que varem optar en el seu dia per presentar els barris de Rocafonda, el Palau i l’Escorxador a la convocatòria de la Llei de barris que havia fet la Generalitat de Catalunya.

Al butlletí que teniu a les mans s’expliquen dos exemples clars d’aquesta voluntat de construir una sola ciutat: un parc a Rocafonda i una biblioteca a l’Escorxador.

Un parc que dóna un bon servei als veïns i veïnes dels barris i que serveix per a transformar la riera de Sant Simó de pati del darrere a nova façana del barri. Si la reurbanització de Rafael Estrany va convertir la ronda en una rambla, el parc de Rocafonda acabarà la ciutat per la banda de llevant i dotarà d’espai verd un barri que néixer sense cap parc. Més de vint-i-quatre mil metres quadrats que completen tot el paquet d’equipament de la zona –escola, centre d’assistència primària, petanques, camp de futbol, pista poliesportiva, aparcaments- i que encara ha de veure com s’ha de construir la nova escola i el nou institut als terrenys de l’antiga fàbrica.

I seguint riera avall, al barri de l’Escorxador, ja estan en marxa les obres de construcció de la nova biblioteca Antoni Comas. Serà la segona biblioteca pública a la ciutat i ja estem pensant en la ubicació de la tercera. L’Antoni Comas, que aprofita les naus modernistes de l’antic Escorxador, serà una magnífica biblioteca per a la ciutat. Un equipament que sempre he pensat en clau de ciutat, perquè és important que als barris també passin coses importants, per a tots els mataronins i les mataronines. Que tot Mataró sigui Mataró. I a Rocafonda, el Palau i l’Escorxador també.

Text del meu escrit a la revista de Rocafonda-El Palau-Escorxador publicada coincidint amb la inauguració del nou Parc de Rocafonda. També ho podeu escoltar a MataróRàdio.