header-photo

Absolutament 2.0



Aquesta tarda com a vicepresident, i per absència de la consellera Geli, m’ha tocat presidir la reunió de la Fundació TicSalut. Impressiona la quantitat de feina que s’està fent des d’aquesta Fundació ubicada a l’edifici del Tecnocampus de Vallveric i amb molt de talent mataroní. En poc temps i de forma callada s’han convertit en tot un referent europeu i mundial en temes relacionats amb la informació, les noves tecnologies i la salut.

Projectes importants com la recepta electrònica, la història mèdica compartida, la carpeta ciutadana, l’atles de salut, la telemedecina, són alguns dels projectes que s’estan dissenyant des de Mataró. Com a definit molt bé en Joan Cornet, president executiu de la Fundació, l’Everest el varen pujar aquest hivern amb la eHealth week 2010 que va organitzar per encàrrec de la presidència espanyola de la Unió Europea.

Destaca també la Fundació TicSalut per treballar amb tots els recursos que les xarxes socials ens permeten. Només cal donar-se un tomb per la seva web o per la flashTicSalut. Tot un món a l’abast de la ciutadania en un àmbit que ja és estratègic: la utilització de les noves tecnologies de la informació i comunicació per gestionar la salut.