header-photo

De la responsabilitat i l’oportunisme

Foto Capgros.com


Si d’alguna manera hagués de definir el que ha estat el debat del Ple Municipal extraordinari d’aquest matí ho faria amb el títol d’aquest post.

De la responsabilitat perquè precisament això és el que el govern ha fet: aprovar una sèrie de mesures d’obligat compliment per tots els ajuntaments i necessàries per salvaguardar l’estat del benestar. Que ningú pensi que ha estat agradable, tot el contrari, i molt a contracor s’han aprovat rebaixes salarials que afecten als electes i als treballadors municipals que no són, com tampoc ho són els ajuntaments, culpables de la crisi econòmica global que ens afecta.

De l’oportunisme perquè aquest ha estat i ben present en els discursos que intentaven justificar el vot negatiu o l’abstenció a les mesures proposades pel govern. Oportunisme en els continus brindis al sol de mesures que no estan ni de lluny prendre pels ajuntaments. Parlar dels grans bancs, de l’exèrcit o de la casa reial queda bé com a discurs retòric però no té cap possibilitat de servir per a res. Oportunistes quan parlen de mala gestió intentant vincular un dèficit municipal inexistent amb el dèficit de l’estat. O quan obvien qualsevol referència a les polítiques neoliberals culpables de la situació financera mundial que ha estat l’origen de la crisi econòmica mundial.
Sorprèn encara més que els que sistemàticament qüestionen la professionalitat dels treballadors de l’ajuntament vulguin ara erigir-se en els seus defensors. Tot plegat oportunisme, cap raó convincent i la retòrica acostumada.