header-photo

Som-hi!


Foto Xavier Saborido

Bon dia amigues i amics, president, companys i companyes i benvinguts al poliesportiu Jaume Parera en aquesta zona esportiva de Cirera: aquest pavelló, el Teresa Maria Roca aquí al davant, la pista poliesportiva de l’altra banda i el camp de futbol a 7 del darrera. Un camp de futbol que des de fa unes setmanes porta el nom de Francisco Melero.

Melero va ser un treballador incansable. Un home que va arribar a Mataró, des del seu Pedro Abad natal, quan era jove i que va ser capaç de tirar endavant el seu negoci familiar, d’impulsar la fusió dels clubs que ara conformen la U.D. Cirera, de crear la Cooperativa d’habitatges, de ser president de la Comissió de Clubs de Futbol de Mataró i de presidir el Casal d’avis. I encara li van quedar temps i força per ser regidor socialista a l’Ajuntament de Mataró.

Per què en Melero era sobretot un socialista de pedra picada, un home honest que creia profundament en l’esforç personal i col·lectiu per tirar endavant la família, la ciutat i el país. Mai va tenir por dels reptes ni del treball, mai va rendir-se al conformisme i sempre va seguir creient que un món diferent i millor era possible. El vells i tan actuals valors del socialistes personalitzats en ell i en tants companys i companyes del PSC.

Els valors del socialisme que han estat el suport ideològic de tota la nostra acció de govern, l’acció dels governs socialistes que han canviat Mataró, Catalunya i Espanya en els darrers trenta anys. Per això, perquè som hereus i portadors d’aquests valors, no permetrem que ningú pretengui donar-nos lliçons d’honestedat, esforç o compromís. I encara menys acceptarem lliçons dels que amb les seves politiques neoliberals, de capitalisme salvatge, de dretes ens han portat a aquesta crisi mundial.

Segurament no som millors que ningú, tampoc ho pretenem. El que pretenem és continuar sent el que sempre hem estat: com la gent! Iguals que la gent i compartir les il·lusions, els esforços, el treball i els sentiments. Fidels als nostres valors, a la nostra història, a la nostra gent i oberts. Oberts al món, a les noves realitats socials i polítiques i com sempre disposats a deixar-nos la pell pel progrés i la llibertat de les persones i del pobles.

Deia que en els darrers trenta anys hem transformat les nostres ciutats. Aquest és un lloc immillorable per constatar-ho, per veure com s’ha transformat Mataró en aquest temps. Per recordar que aquí s’acabava Cirera, que la ciutat començava molt més avall i que entre mig només hi havia camps i torrents intransitables.

Hem transformat la ciutat, però durant massa anys ho varem haver de fer sols, sense diners ni suports del govern de Catalunya. I això, i ho saps perfectament president, va canviar radicalment amb el primer govern catalanista i d’esquerres del president Maragall. I ha continuat, i encara amb més intensitat, amb el govern del president Montilla.

- el Parc de Rocafonda
- la reforma de planta de la brossa
- la construcció, que començarà aquest any, de les rondes de Mataró.

Tres exemples només, per no cansar-vos, però suficients per demostrar que aquests set anys de govern socialista a la Generalitat han estat els més profitosos de la història per Mataró. Per Mataró i per Catalunya.

Però en cal continuar treballant. No podem aturar-nos i ens cal més esforç que mai per superar la difícil situació econòmica en la que ens trobem, per atendre les persones que més ho necessiten i per posar els fonaments del futur social i econòmic de la ciutat i del país. No hem parat, i com Ulisses al timó no hem fet cas dels cants de sirena que ens demanaven que ho paréssim tot, i hem continuat governant la ciutat en clau de solidaritat, progrés i futur. I volem continuar fent-ho i per això estem a disposició per seguir governant Mataró. Com sabem, president, que tu ho estàs per seguir governant Catalunya.

I ho estem amb la mateixa empenta i decisió que hem demostrat sempre. Convençuts que units som molt forts i que de la nostra fortalesa neix el coratge suficient per seguir liderant la ciutat i el país.

Són temps difícils però mai ningú ens va dir que les coses serien fàcils i si ara ens cal esforç, sacrifici i treball, els socialistes estarem com sempre al davant. Convençuts que aquesta batalla la guanyarem i aquesta crisi la vencerem. Amb esforç i sacrificis, però sobretot amb treball, amb treball i amb treball!

Companys i companyes, Som-hi!


Text de la meva intervenció aquest matí a l'acte polític a Cirera amb el president Montilla i la Consol Prados.