header-photo

Una història profitosa



La història d’aquest pavelló que ara inaugurem va començar fa uns sis anys, quan el aleshores secretari general de l’esport ens va comunicar que a Mataró li corresponia un altre poliesportiu i que el govern de la Generalitat estava disposada a col·laborar en la seva construcció. Varem dir immediatament que si i per vàries raons.

La primera perquè suposava un canvi substancial en l’actitud de la Generalitat que històricament havia estat especialment gasiva en les inversions esportives a Mataró. La segona raó va ser perquè, malgrat no saber en aquells moments a quins esports destinaríem el nou pavelló, estàvem segurs que la densitat i intensitat de la pràctica esportiva de la ciutat ompliria aquesta i altres instal·lacions que es poguessin construir.

La tercera, i va ser determinant a l’hora de triar el lloc, és que volíem que la nova instal·lació repartís l’esport per la ciutat. Mai he cregut en allò del “pavelló del barri” i sempre en “el pavelló en el barri”. Perquè els esportistes no són de cap barri i ho són de tots els barris. O sigui que s’agrupen per raons de pràctica esportiva i no pas per raons territorials. I que una instal·lació esportiva de ciutat genera sinèrgies molt positives amb el territori més immediat. Encara hi havia una quarta raó doncs la subvenció de la Generalitat, conjuntament amb la de la Diputació, ens permetia donar un bon impuls al programa d’inversions esportives que en sis anys ens ha permès destinar dinou milions d’euros a les instal·lacions esportives de la ciutat. Mai s’ha fet tant i en tant poc temps.

Amb tots aquests arguments varem tirar endavant el projecte i aviat decidirem que destinaríem el pavelló al bàsquet i a la gimnàstica esportiva. Després hem afegit el volei. Ara tenim una magnífica instal·lació, que ja heu començat a omplir d’activitat i que donarà un bon servei als esportistes mataronins. La feina feta ha estat important però la que heu de fer els clubs encara ho serà més perquè sense el vostre treball tot això no seria més que una capsa buida i sense sentit.

Acabem aquesta instal·lació i continuem treballant. Aquests dies han començat les obres per posar gespa artificial al camp de futbol de la Llàntia i també les de substitució de la gespa del Camí del Mig. Importants projectes comencen a cuinar-se: els nous camps de futbol de Cirera que hauran d’esperar el desenvolupament urbanístic de la zona de davant de l’hospital, el gran complex esportiu del triangle de Molins amb piscines, un pavelló que substitueixi el Josep Mora i l’edifici de l’antic Club Nàutic que ha de convertir-se en un gran espai esportiu vinculat a activitats aquàtiques. Molta feina per fer però com sempre l’anirem fent i que en els dos darrers casos volem fer en col·laboració amb la iniciativa privada.

Treball pels esportistes, treball per la ciutat.


De la meva intervenció aquest matí a l'acte d'inauguració del nou poliesportiu del carrer Euskadi.