header-photo

Una setmana de tres en ratlla


De tres o de cinc si comptem les Juntes generals de les companyies municipals i el Ple del mes de juliol. I és que la setmana arrencava amb la constitució del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Mataró, passava per la inauguració de la nau Minguell i acabava amb la reurbanització del carrer Burriac. Tres coses ben diferents però que tenen molt a veure amb allò que alguns titulen els tòpics baronians: Mataró, una ciutat per viure i per treballar.

Així és, un carrer que necessitava una posta al dia important per millorar la qualitat de vida dels seus veïns i dues apostes estratègiques pel futur de la ciutat. Del carrer Burriac i de la nau Minguell ja n’he parlat en aquest bloc. De la nau Gaudí no ho havia fet i ho faig ara. Un projecte, el de la Col·lecció Bassat, que s’incardina perfectament amb els projectes estratègics de la ciutat. Una oportunitat que va aparèixer i que hem volgut aprofitar malgrat els temps tan difícils que vivim.
Sobta que hagi qui corri a posar-se medalles, bé a intentar-ho, quan la pregunta és tan fàcil com: i vostè que ha fet perquè això sigui possible?. La resposta també és fàcil: molta retòrica però ni un gest significatiu. Més o menys com amb el Corte Inglés. Perquè hi ha un moment el que cal superar els discursos buits, tenir coratge i comprometre’s amb el futur de la ciutat i això passa fonamentalment pel sentit del vot en el Ple Municipal. Amb el fre de mà posant no anirem enlloc, ara convé la prudència en la conducció però quan es pugui i faci falta gas a fons i retallar les corbes. I qui no vulgui pols que no vagi a l’era!