header-photo

Barça-Madrid o els gols en pròpia porta

Foto Pere Puntí

Amb l’afer Tremosa ha passat allò de la Lluna i el dit. Tothom s’ha quedat amb l’al·lusió al president Montilla i poca gent ha prestat atenció al que a mi em sembla el fons de la qüestió. No perdré massa temps en les insultants paraules al president. Em limitaré a recomanar la lectura de la columna que en Francesc Codina escrivia ahir divendres a El Punt per entendre algunes coses.

Crec que el fons de la qüestió, i almenys l’excusa d’en Tremosa, ha estat la coincidència de dates entre les eleccions i un Barça-Madrid. Segons l’eurodiputat convergent, opinió compartida per més gent, el partit distorsionarà la jornada electoral i farà que molta gent no vagi a votar i això afavorirà el tripartit. Vatua l’olla, aquest és el gran problema? Tan poca confiança tenen en la ciutadania que la creuen incapaç de fer dues coses el mateix dia? Algú s’ho creu? Sorprèn que sigui precisament un polític nacionalista qui desconfií tant dels catalans i catalanes, de la seva responsabilitat.

Prou sé el que significa un Barça-Madrid al nostre país, però també sé el que ens juguem en aquestes eleccions i crec sincerament que són actituds com les d’en Tremosa les que afavoreixen l’abstenció. Una abstenció, i digueu-m’ho tot, que en unes eleccions al Parlament de Catalunya sempre ha estat més alta precisament en les ciutats i els barris on el PSC treu els millors resultats electorals. En Tremosa hauria de saber, entre tantes altres coses, que amb una participació semblant a unes eleccions generals els resultats serien molt i molt diferents als que anuncien les enquestes. I de moment el que ha fet ha estat marcar-nos un gran gol en pròpia porta doncs amb polèmiques estèrils i inútils com aquesta és com es fomenta el desencís i l'abstenció. Això també ho hauria de saber en Tremosa.

Que vulguin jugar a frivolitzar la lluita antifranquista –ignorància o mala consciència?- ja té delicte, però que a sobre vulguin fer-nos combregar amb rodes de molí atenta contra la intel·ligència. La intel·ligència dels catalans i catalanes que el dia 28 de novembre anirem a votar i després ens seurem a casa o al bar –al Camp Nou no hi caben més de cent mil- per veure el partit i animar els equips. Cadascú el seu, jo al Barça!