header-photo

Servir a dos senyors?


No se’m fa fàcil escriure sobre el que he viscut al Ple aquesta nit de dijous. Per això, i encara que la nota surti amb data de divendres, la deixaré almenys vint-i-quatre hores al calaix abans de penjar-la. Escriure en calent té l’avantatge de posar tota la intensitat del debat en l’escrit però té el problema de manca de perspectiva temporal.

I se’m fa difícil quan veus que per un grapat d’hipotètics vots es posa en qüestió tota la feina feta per una entitat exemplar i per uns professionals vocacionals que per damunt de tot han treballat, i des de sempre, per l’educació i el benestar d’uns menors víctimes de situacions socials i familiars greus.

No val tirar la pedra i amagar la mà, no es pot, com molt bé va dir la regidora Esteban, servir a dos senyors. O s’està amb el progrés social i la solidaritat o s’està amb el populisme que és capaç de titllar la institució i els professionals d’aprofitats. I s’està amb aquest populisme quan es dona difusió de forma absolutament innecessària, doncs en aquesta ciutat tothom sap on són els mitjans de comunicació, a una nota de premsa amb greus acusacions.

No val dir que el lloc on es vol instal·lar el centre no és l’adequat i negar-se a proposar cap alternativa no sigui que s’enfadin altres veïns. I sobretot no val, i és el que em sap més greu, estigmatitzar d’entrada un centre i uns menors que no han comés cap delicte i que es mereixen i necessiten que la societat els proporcioni unes condicions de vida dignes i adequades a la seva condicions d’infants.

Postdata: he penjat la nota tal com la vaig escriure el divendres de matinada. Podeu escoltar una part del debat a MataróRàdio.