header-photo

El compromís solidari

Dignitat (versió curtmetratge documental) from Clack Produccions - Clack.ws on Vimeo.


Aquest matí hem celebrat el 25è aniversari de la residència Torre Llauder que Caritas de Mataró té al barri del Pla d’en Boet. Ha estat un acte senzill, com tots els que fa Caritas, però ben emotiu. La presència del Cor Madrigalista ha posat la música necessària per a qualsevol celebració.

En la meva intervenció he volgut per damunt de tot remarcar que aquesta residència, com tantes altres coses a la nostra ciutat, són fruit del compromís solidari. Un compromís que no és exclusiu de ningú però que en aquest cas correspon al compromís cristià de la gent de Caritas. Un compromís que tampoc és excloent i que pretén arribar a tota la gent que necessita un cop de ma en aquesta vida. Entitats solidàries, tercer sector i administracions treballant incansablement per intentar ajudar als que més ho necessiten. Una atapeïda xarxa social imprescindible en aquests durs temps de crisi i atur.

La residència Torre Llauder, on viuen una vintena d’avis i àvies, està situada en el primer pis d’un bloc d’habitatges del Pla d’en Boet. Quan es van construir, a començament dels vuitanta, foren molts els veïns dels entorns que penjaren pancartes als seus balcons en contra de la construcció d’aquests habitatges socials. Trista paradoxa la de veure ara pancartes en algun balcó d’aquests pisos en contra de la instal·lació d’una residència de menors. Trista paradoxa que ens ha d’esperonar encara més en la lluita contra la marginació social i la pobresa. I un gran exemple del que el compromís solidari, en aquest cas de Caritas, és capaç de fer.