header-photo

Diari de campanya: Salut i socialisme!



Bona tarda president, Arratsaldeon ministre.

Bona tarda amics i amigues. Benvinguts a l’auditori del Tecnocampus Mataró-Maresme.

Deixeu-me que comenci la meva intervenció dient-vos: Salut i Castells! Salut i Castells perquè avui a Nairobi, la UNESCO ha proclamat els Castells patrimoni immaterial de la humanitat. Us puc ben assegurar que tot els castellers i castelleres, que tot Catalunya, celebrem aquest fet. Els castellers som homes i dones, que diumenge rere diumenge, donem el millor que tenim de nosaltres mateixos per, combinant força, valor, equilibri i seny, aixecar castells, torres i pilar fins on s’acaba la terra i comença el cel. Avui els Capgrossos estem molt contents!

Com contents estem d’acollir aquest míting del PSC en aquestes instal·lacions del TCM acabades d’inaugurar. També això ha estat un exercici de valor i de seny. De valor per tirar endavant una gran inversió pública en moments molt difícils i de fer-ho malgrat els que ens deien que no era el moment. President, sempre hi ha alguns pels qui mai és el moment oportú. De seny perquè som conscients que calia donar un cop de timó a l’economia de la ciutat i de la comarca per posar-la de nou en el rumb del progrés econòmic i social.

Amb el mateix valor, el mateix seny, la mateixa força i determinació, el mateix equilibri, amb el que, president, has governat Catalunya!

Ens deies fa quatre anys "Fets i no paraules". I als fets i pel que fa a Mataró em remeto:

Un parc de bombers, quatre escoles, tres escoles bressol, un polisportiu, el Parc de Rocafonda, l’equipament educatiu de Tres Roques, l’ampliació de l’Hospital i l’ambulatori de salut mental, el CAP de La Llàntia, els nous accessos de l’autopista a Mata-Rocafonda, la nova planta de tractament de residus, la ronda de Mataró a punt de començar. El tren orbital i la ronda del Maresme com a grans projectes futurs.

Una obra de govern sense comparació en només quatre anys. Més en set anys de govern catalanista i d’esquerres que en vint-i-tres anys nacionalista i de dretes. Més en set anys de presidents socialistes que en vint-i-tres anys de president convergent!

Però tota l’obra de govern, la del govern de Mataró i la del govern de Catalunya no s’explicaria sense un model de ciutat i de país. Una ciutat que volem metropolitana, compacta, innovadora, sostenible i cohesionada. Un país, Catalunya, que volem rica i plena i pàtria comuna de tots els catalans.

I de la mateixa manera que hem d’explicar el que hem fet, hem d’explicar qui som. I mireu no cal que ens inventem res, que maregem la perdiu o que intentem confondre la ciutadania. No ens cal ser un dia de centre i altre de dretes. Un dia independentista i l’altre no sabem que.

Nosaltres, la gent del PSC, som el que sempre hem estat: socialistes, catalanistes i federalistes. Actualitzant el discurs, però fidels als orígens.

Socialistes perquè sabem que l’objectiu final de la nostra lluita és la justícia social, la igualtat entre els homes i dones, entre tots els homes i totes les dones!

Catalanistes perquè per sobre de tot posem la unitat civil del poble de Catalunya i ens estimen aquest país. I tenim en l’Estatut, en tot l’Estatut que vàrem votar els catalans i catalanes, l’espai per la Catalunya rica i plena.

Federalistes perquè volem i reclamem el ple reconeixement de la nació catalana en el marc de l’Espanya plural.

Mentre alguns es dediquen a separar, a banda i banda de l’Ebre, nosaltres ens dediquem a juntar, a sumar, a construir. Mentre alguns busquen la confrontació entre pobles i territoris des de la simplicitat, nosaltres busquem la col·laboració, cerquem les complicitats i construïm realitats complexes.

Fa uns mesos, president, ens deies: "Estem en una hora greu de Catalunya. Una hora greu i exigent". Ho sabem. És una hora greu perquè del resultat d’aquestes eleccions en dependrà el futur de tota una generació. És una hora exigent perquè de nou als socialistes se’ns demana que tornem a donar el mateix de nosaltres mateixos. Se’ns demana que tornem a ser garantia de progrés!

Ho farem. Ho com sempre ho hem fet. Amb el mateix valor, el mateix seny i la mateixa força. Amb la força dels vots dels ciutadans i de les ciutadanes. Amb els vostres vots el dia 28.

Si començava dient-vos Salut i Castells, per acabar deixeu-me dir-vos: Salut i socialisme!