header-photo

Fórmula-e





Amb aquest joc de paraules s’ha volgut nomenar les segones Jornades de vehicles elèctrics que aquest cap de setmana s’està celebrant al Circuit de Catalunya. El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya i l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona van impulsar aquesta iniciativa a la que s’han sumat altres institucions. Les jornades són un bon espai per debatre sobre el futur, ja realitat, dels cotxes elèctrics i també per mostrar les darreres novetats en aquest sector emergent de l’automoció.

Un sector que crec tindrà un desenvolupament exponencial en els propers anys i que representarà un impuls econòmic important a la indústria automobilística i a la millora de la qualitat de l'aire de les ciutats. Des de la Diputació de Barcelona entenem que ens trobem davant un altre factor clau en la lluita contra el canvi climàtic: vehicles més eficients, descarbonatats i d’emissió de partícules i gasos d’efecte hivernacle zero.

El Govern de la Generalitat acaba d’apostar de manera clara per aquest tipus de vehicles amb l'estratègia IVECAT, en la línia que apunta el Real Decret de 9 d’abril d’enguany, que pretén donar un impuls decisiu al desenvolupament i implantació del vehicle elèctric a les nostres ciutats. Ens trobem en un moment clau i en el que les administracions locals tindrem un paper importantíssim.
Per això fa mesos que venim treballant en tota una sèrie d’elements que cal desenvolupar per posar a punt les nostres ciutats davant els canvis que s’estan produint. Des de temes com el desplegament de la xarxa de punts de càrrega ja siguin públics o privats, la fiscalitat d’aquests vehicles, les mesures de seguretat viària davant uns vehicles absolutament silenciosos i que venen a trencar el triangle d’alerta que significa soroll-vehicle-perill. Ens queda molta feina per fer i caldrà fer-la de forma ordenada però també amb celeritat doncs tinc el convenciment que ens trobarem de manera molt ràpida amb una presència molt important de cotxes elèctrics en els nostres carrers.