header-photo

Microdiscursos -1-

Gravat de l'exposició de la Núria Hurtado

Suposo que tots els que tenim el bon costum d’escriure els nostres propis discursos fem servir una tècnica pròpia a l’hora de la seva redacció. He explicat alguna vegada que els construeixo com una ceba: a partir d’una idea inicial vaig afegint capes fins configurar un relat més o menys reeixit. Sovint aquestes idees les intueixo en els que anomeno microdiscursos. Són les intervencions curtes, de tres o quatre minuts, que cal fer el els mil actes que conformen l’agenda institucional i en les que, més enllà de les salutacions i els agraïments, es tracta de deixar alguna idea o donar algun missatge.

Ahir va ser un bon dia d’aquests microdiscursos. Quatre actes d’agenda ben diferents per deixar quatre idees també ben diferents:

Dinar de campanya, a ca la Maria de Rocafonda, amb la consellera Tura: més enllà del resultat del diumenge els socialistes hem d’actuar amb la més absoluta responsabilitat vers la ciutadania i el país.

Inauguració de l’exposició de pessebres a l’Ateneu de la Caixa Laietana: hem de cuidar les tradicions populars, adaptar-les als nous temps i transmetre-les a les noves generacions per continuar mantenint viu el nostre esperit com a poble.

Inauguració de l’exposició de la Núria Hurtado al Centre Cívic de Cerdanyola: nous artistes es sumen a una ciutat plena de talent.

Acte d’homenatge a l’àrbitre Ramón Torralba que es retira de la labor arbitral: esforç, rigor i seriositat són elements claus per garantir l’èxit professional i personal en qualsevol àmbit.