header-photo

D’escorxador a biblioteca


Visita aquest matí a les obres de construcció de la nova biblioteca municipal Antoni Comas a l’antic edifici de l’Escorxador. Fa uns mesos es van iniciar les obres i ara avancen a bon ritme amb la intenció que l’any 2012 la biblioteca estigui a ple rendiment. Abans va caldre traslladar els serveis de Manteniment i Serveis Municipals a les noves instal·lacions del Pericó. Una operació complexa que hem anat desenvolupant de manera seguida.

Ara s’està fent una reforma total de les antigues naus, construint noves edificacions i adequant els espais per la nova funció de biblioteca. Allà on s’escorxaven pors, xais i vedells, d’aquí uns mesos hi haurà llibres i ordinadors. Haurem recuperat un altre edifici protegit pel catàleg del patrimoni i se li haurà donat nova vida en una actuació que s’engloba dins de la Llei de barris de Rocafonda-El Palau-Escorxador.

Quan estigui acabat tot el complex tindrem una magnífica biblioteca envoltada de jardins i en contacte directe amb l’escola bressol Els Menuts i la seu dels Capgrossos de Mataró. A pocs metres el nou espai per arts escèniques de can Gassol, el casal d’avis i la futura escola Joan Coromines. Tot un paquet d’equipaments que ve a reforçar el sector de llevant de la ciutat i que complementa els ja existents (escoles Montserrat Solà i Anxaneta, nau Minguell) i els que s’estan construint a can Marfà. Haurem cauteritzat el risc que el creixement de la ciutat cap a ponent acabés convertint l’est de la ciutat en el pati del darrere de Mataró.