Aquest matí hem inaugurat l’Espai per la Sostenibilitat a la casa Capell al Nou Parc Central de Mataró. La casa Capell va ser un encàrrec de la família Masjuan a l’arquitecte mataroní Jordi Capell i forma part del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Mataró. Amb aquesta inauguració es dóna la circumstància que són cinc els edificis protegits de la ciutat que s’han recuperat o estan en fase de fer-ho durant aquest any 2010: la nau Minguell, les naus de Cabot i Barba, la nau petita de can Marfà, l’antic Escorxador i la pròpia casa Capell. Un clar exemple del treball municipal per la conservació i recuperació del patrimoni de la ciutat.
L’Espai per la Sostenibilitat neix de la voluntat de convertir les polítiques ambientals en polítiques centrals pel govern municipal i de visualitzar-les com a tals davant la ciutadania. Polítiques centrals que a Mataró podem clarament demostrar amb els treballs de renovació de l’Agenda 21 i l’alt grau d’assoliment dels objectius marcats, per les inversions fetes i que s’acosten ja als 90 milions d’euros a la Planta de Tractament de Residus Sòlids Urbans i amb l’experiència pionera del Tub Verd. Polítiques que cal visualitzar amb un centre com aquest, on a més de les activitats que s’organitzaran, la ciutadania podrà trobar tota la informació mediambiental disponible sobre la ciutat de Mataró.
Perquè, com he explicat altres vegades, la capacitat de generar complicitats amb els ciutadans i ciutadanes és fonamental en les polítiques mediambientals i per canviar els hàbits de comportament quotidià de la gent. Exemples com la recollida selectiva dels residus o l’estalvi d’aigua són exemples més que evidents de la importància i transcendència de la implicació ciutadana en la gestió mediambiental. Un nou espai, en un edifici recuperat, que permet avançar en una ciutat que volem sostenible.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada