header-photo

Talent, tecnologia, innovació i diversificació




El mes de juliol en una entrevista en aquest mateix mitjà, preguntat per l’assumpte de can Fàbregas, deia: “Personalment estic convençut que ni uns ni altres aconseguiran aturar la vinguda del Corte Inglés amb el que suposa d’inversió i de creació de llocs de treball”. Ara que el jutge ha arxivat la querella, i més enllà de les responsabilitats polítiques que caldrà exigir, és hora d’obrir camí, de seguir treballant pel futur de la ciutat..

Un camí que per Mataró passa per aprofitar totes les seves oportunitats i apostant decididament per la innovació com a referent transversal de l’economia mataronina. Són tres els eixos econòmics sobre els que s’ha d’articular l’economia mataronina: la tradició industrial, la vocació de ciutat multiserveis i l’explotació dels intagibles que té la pròpia ciutat.

La indústria, malgrat hàgim superat l’etapa manufacturera, ha de continuar tenint un pes important en el nostre teixit econòmic. Tenim coneixement i empreses que s’han actualitzat i que en aquests moments poden ser punteres dels seus sectors. L’esforç fet per dotar-nos de sòl industrial de primera qualitat i les infraestructures viàries són elements bàsics per garantir la viabilitat industrial de la ciutat.

Mataró exerceix cada vegada amb més força la seva capitalitat territorial com a ciutat multiserveis. Serveis a les persones (sanitaris, educatius, personals, comercials, ...), serveis a les empreses i als professionals. Especial atenció cal posar al comerç que s’ha convertit en un dels principals motors econòmics de la ciutat, amb inversions tan importants com la remodelació del mercat de la plaça de Cuba, i que sortirà enormement reforçat amb la presència d’un Corte Inglès de vocació urbana.

La condició marinera i mediterrànea de la ciutat ens obren un munt de possibilitats de desenvolupament en sectors com el nàutic, turístic, gastronòmic, cultural, ..., que podem aprofitar posant a treballar tots els intangibles que diferencien la ciutat de les altres de l’àmbit metropolità i que ens confereixen personalitat pròpia.

El futur passa pel talent, per la tecnologia i per la innovació que aporti valor afegit als productes i serveis que les empreses mataronines siguin capaç de posar en un mercat més global i diversificat.




Publicat a Tribuna Maresme