header-photo

Un diari, una història, un país


Això comença el video de promoció de l’edició en català de La Vanguardia que avui s’ha presentat en el teatre Monumental. Una ciutat, un país i una societat que sempre està en construcció i que demà ja seran diferents d’avui. Per això necessitem els mitjans de comunicació, perquè ens expliquin que ha canviat i quins han estat els motius dels canvis i que ho faci amb la llengua i la mirada pròpia de Catalunya.

La presentació de l’edició en català de La Vanguardia ha estat una bona notícia i un acte de normalitat. Algú ha dit que és un regal, però no crec que res sigui un regal quan parlem del català. Senzillament un acte de normalitat. Un diari de la solera, la tradició i diari de capçalera de moltes llars catalanes que a partir del maig sortirà amb tota normalitat en català i en castellà.

Si el video de promoció acaba preguntant: si nosaltres, els catalans, no parlem de nosaltres, qui en parlarà? I per això he volgut acabar el meu parlament preguntant-nos: i si nosaltres no cuidem el català, el nervi de la nació, qui ho farà?