header-photo

Per tornar a guanyar el futur per Mataró: Som-hi!





Una llista de valents, de gent compromesa, amb coratge i decidida a treballar per: l’austeritat, el progrés, la justícia social, l’economia verda, les famílies i la gent gran, la innovació i el coneixement. Per una ciutat intel·ligent, segura i oberta al món. Gent disposada a treure’n el millor d’elles mateixes per tornar-nos la il·lusió i la confiança.


Cap escenari com aquest, el del Tecnocampus, per exemplificar millor tot això: Quantes vegades ens van parlar del Tecnofum? Quantes vegades deien que eren obres innecessàries i faraòniques? Quantes vegades ens deien que calia parar-ho tot i esperar temps millors?. Amb tenacitat, esforç i molt de treball i coratge ho hem fet realitat i ara bull d’estudiants, d’empreses i de talent!

Per això hem triat aquest escenari per presentar-vos la llista electoral amb la que ens presentem a les eleccions municipals del proper mes de maig: la llista de la ciutat. Una llista de gent capacitada i representativa.

Mireu-los un a un, una a una: tots representen a molta gent. Tots fa temps que feien política. La política de treballar per canviar les coses per millorar-les. A les entitats, als barris, a les escoles, als clubs esportius, als sindicats. Al món educatiu, sanitari, esportiu, cívic, cultural, veïnal,... De la pre-política a la política. I quan acabin aquesta etapa seguiran a la post-política. O algú es creu que en Ramon Bassas o l’Alícia Romero es quedaran a casa, creuats de braços, veient passar el món?

Tots plegats hem renovat el nostre compromís amb Mataró. Amb la ciutat i amb la ciutadania. Amb Mataró i amb els mataronins i mataronines! Hem fet una llista per guanyar i per governar. Perquè nosaltres volem guanyar i governar. Volem una ciutat plena d’oportunitats per tothom! Tenim un model de ciutat: territorialment metropolitana, urbanísticament compacta, econòmicament innovadora, mediambientalment sostenible, socialment cohesionada.

Tenim una sola prioritat: Lluitar contra la crisi i contra l’atur. Per això la primera mesura que proposarem serà la creació del Consell Assessor Econòmic i Social que segui a la mateixa taula administracions, empresaris i sindicats. Abans de res la feina!

És cert que podem presentar un bon balanç d’aquests quatre anys de mandat. Només cal que repasseu les hemeroteques o millor encara que passegeu per la ciutat. Però ens comprometem a seguir treballant incansablement i per això farem una bona proposta de futur pels mataronins i mataronines. Una proposta pel Mataró del 2020.

Una proposta que articularem en cinc grans àmbits de treball: 1.- Les apostes estratègiques: sense ambigüitats i amb tota l’ambició. La ciutat que aixeca el cap i s’imagina el seu futur. · Crearem una Oficina estratègica que dotarem d’un Laboratori d’idees per pensar com ha de ser aquest futur. · Treballarem per tenir les grans infraestructures que la ciutat necessita: el tren orbital, les rondes de Mataró, l’ampliació del Port i els nous espais urbans. · Convertirem Mataró en una smart city: una ciutat intel·ligent i en la que es pugui viure en anglès. · Farem de la Cultura un dels motors de desenvolupament de la ciutat. · I vindrà el Corte Inglès per crear mil llocs de treballs i per augmentar la nostra capitalitat comercial i territorial.

2.- La ciutat a punt: l’escenari on passen les nostres vides i que volem per viure i per treballar. · Ens dotarem dels grans equipaments que necessitem: el triangle de Molins, el nou teatre Monumental, can Marfà i la biblioteca Antoni Comas. · Cuidarem l’espai públic, l’espai comú, el de tots i totes que volem net, segur i de qualitat. 3.- La cohesió social: la ciutat de tots i per a tots. Lluitant contra qualsevol discriminació social o territorial: · L’atenció social cap a les persones i els col·lectius més desfavorits i amb risc d’exclusió social. · Cuidarem i en farem un àmbit molt principal les polítiques de família: l’educació, l’esport, el lleure infantil. Crearem el Fòrum dels Infants per conèixer el que pensen i volen els nostres nens i nenes. · Volem recuperar els veïnats tranquils, en els que la gent es reconegui i comparteixi el carrer.

4.- La capitalitat: amb tota la decisió que calgui, amb un lideratge generós, amb la voluntat de fer del Maresme un territori competitiu. · Crearem l’Agència de Desenvolupament del Maresme i potenciarem la Xarxa d’empreneduria existent. · Farem del TCM el gran motor de la innovació i de la nova economia del Maresme. · Convertirem el projecte Mataró Marítim en un gran projecte de comarca. Del Mataró-Marítim al Maresme-Marítim. · Farem de la cultura i dels mitjans públics de comunicació un element d’identitat, cohesió i desenvolupament comarcal.

5.- L’austeritat, l’eficiència i la transparència: una administració modèlica, ajustada als temps i a les necessitats que respongui amb eficiència a les demandes de la ciutadania però que també actuï de motor econòmic de la ciutat. · Hem reduït el pressupost municipal en un 30% i no hem retallat cap servei bàsic. · Per segon any consecutiu hem estat nomenats segon ajuntament més transparent d’Espanya.

Aquestes seran algunes de les nostres propostes. Amb tot el realisme que calgui però amb tot el coratge que faci falta.

Contra el pessimisme, l’optimisme. Contra el decensís, la il·lusió Contra la desconfiança, la confiança en nosaltres mateixos i les nostres capacitats Contra la crisi, la imaginació i el talent Contra el conformisme, l’ambició mesurada

Us convido a tots i totes a participar-hi, a fer-ho possible. Amb l’esforç i el treball que sempre ens caracteritzat.

Per tornar a guanyar el futur per Mataró: Som-hi!