header-photo

Santes de gamma extra


El repte era clar i corria per la ciutat i per les xarxes socials: fem-la a casa. Teníem ganes, moltes ganes, de tirar de nou la torre de nou amb folre i manilles a la plaça de Santa Anna. Després de l’intent de l’any passat per Les Santes i d’haver-la descarregat per Tots Sants a Vilafranca ara tocava fer-la a casa, al lloc on es fan els castells importants de Mataró: a la plaça de Santa Anna.

Durant els dies anteriors i sobretot la darrera setmana, amb un assaig especial a la mateixa plaça, s’havia anat creant a la ciutat el clima necessari per intentar-ho i avui tot ha respòs. L’ambient era el de les grans ocasions: moltes camises, dues colles amigues, Vilafranca i Lleida, de les que ajuden i una gernació omplint la plaça i els carrers que hi porten. Només el sol va escassejar, el cel estava mig cobert i no feia aquella calor tan característica que a Mataró té nom: calor de Santes!.

I els Capgrossos es planten a plaça amb un quatre de nou per obrir boca. El castell que més respecte ens ha fet sempre, i a la plaça de Santa Anna, per començar la diada. Descarregat i cap a l’objectiu de la torre en segona ronda. Intent desmuntat, es deixa passar ronda i de nou la torre. Pinya fenomenal amb molts cordons, folre i manilles ben col·locats, moltes estampetes de Les Santes a les butxaques de les camises blaves, gralles, tot amunt i enxaneta a tocar el cel en un dia de records molt especials pels Capgrossos de Mataró. La nostra estrella des de dalt en sent les carícies de la canalla. La plaça esclata com un tro. El que fou possible a Vilafranca no ho és a Santa Anna i el castell es trenca en una caiguda sense conseqüències en mig de l’eufòria de la plaça que per fi pot cridar: l’hem feta a casa.

La resta, i que no fou poc, quasi mereix un altre post. Només un apunt: tres castells de nou i dos més de gamma extra: una de blava i una de verda. Un somni? Sí, però també el treball d’hores d’assaig, d’esforç. La concreció del pas a pas, pis a pis. Efectivament Les Santes de gamma extra!