header-photo

Desori


Això és exactament el que han representat els més de dos mesos passats des de les eleccions municipals a Mataró. Desori d’un alcalde i d’un govern a qui li costa entendre que està en minoria absoluta i que ni el pacte, ocult i amagat als mataronins, amb el PP li dona la majoria necessària per la governabilitat de la ciutat. I sense governabilitat arriba la paràlisi institucional. En Joan Mora ha optat pel “canvi” en lloc d’optar per la governabilitat i ha acabat entregant la clau del govern al Partit Popular (un evident mercadeig de vots per càrrecs) en primera instància i definitivament a Plataforma per Catalunya a canvi de compromisos gens clars. Només la responsabilitat política del PSC i d’ICV ha permès salvar votacions importants com la dels càrrecs directius de l’Ajuntament o el de les directores de l’IME i de l’IMPEM.

Desori, paràlisi i una absoluta manca de transparència. L’Ajuntament aturat, sense cap nova proposta o actuació damunt la taula i tirant de la rifeta d’un Pla d’Actuació Municipal i d’un Pressupost del govern anterior que van ser ferotgement atacats i desqualificats pel mateix Mora. Poques han estat les decisions del nou govern i totes s’han pres des de dues premisses: la cultura del no i la manca d’informació als grups de l’oposició. Serveixin d’exemple les decisions sobre els accessos de l’autopista (continuem tenim un problema, s’han carregat la solució i els diners han desaparegut literalment), la suspensió del festival Shakespeare (Mataró perd un element de capitalitat cultural i ens convertim en la riota del país), la resolució dels darrers serrells de can Fàbregas i l’explotació indecent de l’èxit aliè, la barroeria amb la que s’han produït els nomenaments en el Consorci de l’Hospital (amb convocatòries i acords de validesa dubtosa). Massa coses estranyes de les quals els grups de l’oposició ens hem assabentat per la premsa. No es tractava de fer les coses d’una altra manera?

Des del PSC hem reiterat la nostra oferta rigorosa i que hem explicitat en el document “L’alternativa socialista”. Propostes serioses per Mataró, línies vermelles ben definides i la voluntat clara d’ajudar a tirar endavant la ciutat. La resposta del govern ha estat el totum revolutum d’un acord polític inviable, inconcret i sense cap possibilitat d’èxit. Si bé és cert que tots som corresponsables de la governabilitat de Mataró, qui ostenta la màxima autoritat és qui està obligat a fer els passos necessaris per garantir-la. De moment només podem parlar de desori.

Article publicat al Tribuna Maresme del mes d'agost.