header-photo

En el comiat de mossèn Barat

Basilica Santa Maria, Mataró


Aquest vespre les campanes de Santa Maria repicaven de forma extraordinària per acomiadar el que ha estat el seu rector durant els darrers catorze anys. Mossèn Joan Barat es jubila i deixa de ser rector de Santa Maria.

Mossèn Barat ha estat un home honest, rector d’una parròquia amb pocs feligresos i una basílica enorme. Precisament ha estat la rehabilitació de Santa Maria la tasca a la que li ha dedicat més esforços i més treball. Sincerament no ens hem acabat de sortir i a Santa Maria queda molta feina i molts diners per gastar. Hem posat les bases del que cal fer i ens dotat dels instruments adeqüats, però la crisi ha afectat de manera important als recursos que des de les administracions públiques es poden destinar en aquests moments a la rehabilitació de la basílica.

Però mossén Barat, per aquelles circumstàncies de la vida, també ha estat el rector del mil·lenari de Santa Maria i de la beatificació del doctor Samsó. Tots dos assumptes eren prou importants i sobretot el segon força delicat. No cal dir sinó que en aquests temes el rector, amb la seva bohonomia, se’n va sortir i molt bé. I això que va haver de patir les ires de la caverna ultracatòlica que a Mataró té un corresponsal, conegut per tothom, molt actiu.

Personalment el tracte ha estat sempre correcte i afectuós, parlant amb claredat dels temes i coneixedors de les limitacions pròpies i institucionals. Per això avui he volgut estar a Santa Maria i poder acomiadar al seu rector. Moltes gràcies mossèn Barat per tot el que heu fet per Santa Maria i per Mataró.