header-photo

82 propostes per millorar Mataró
Foto Romuald Gallofré
Capgros.com


Donarem suport al pressupost com ho vàrem fer a les ordenances. No fer-ho seria abdicar de la nostra responsabilitat política, no de la passada sinó sobretot de la futura. Donem suport a la major, al Pressupost i només al Pressupost, perquè el necessitem. Serem crítics i ja li avenço que presentarem una bateria important d’esmenes al PAM. No ens hem compromès ni en la seva execució i en cap altre tema de ciutat” .

Eren paraules meves pronunciades en el Ple del mes de gener en l’aprovació inicial del pressupost. Aquest mes hem aprovat definitivament el Pressupost de l’Ajuntament de Mataró per l’any 2012. Hem tornar a votar a favor perquè així ens vàrem comprometre i els compromisos estan per complir-los. I també perquè ens han estat acceptades les 82 al·legacions que hem presentat al Pla d’actuació municipal. Al·legacions importants que milloren substancialment la proposta del govern i sobretot que responen a necessitats reals i urgents de la ciutat. La  construcció de l’escola Marta Mata, la creació d’un pla d’ocupació per part de l’ajuntament, la planificació de les obres dels entorns del Corte Inglés, el compromís de reurbanitzar la ronda del doctor Ferran, la redacció d’un Pla d’Acció del Mataró-Marítim, la creació d’una bossa de 16.000 € per bonificar el rebut de l’aigua de les famílies amb més necessitat, són alguns exemples de les millores introduïdes pel grup municipal del PSC.

En aquests temps difícils l’oposició ha de ser responsable i presentar alternatives. Nosaltres ho hem fet. Però també en temps de crisi han de ser els govern qui garanteixin la governabilitat i siguin capaços de generar complicitats i confiança. El govern de CiU de Mataró és un govern feble, paralitzat per les circumstàncies i incapaç de mostrar un full de ruta clar de com sortir de la crisi i de com governar la ciutat. Estem com estàvem després de més de vuit mesos del nou govern, sense cap projecte, ni cap impuls nou a la ciutat, vivint de les rendes del govern anterior i cometent errors greus en les formes i en les polítiques.