header-photo

Ple buit


Vídeo d'Oriol de Mataró

Fa mesos que vinc denunciant la paràlisi del govern municipal de Mataró i que sovint he sintetitzat en la frase: Ple pla. Plens municipals, i que ningú oblidi que el Ple és el màxim òrgan municipal de govern, en els que els dictàmens (els temes que el govern porta a aprovació al Ple) eren escassos i sense cap substància política. Actes purament administratius, sense cap tema nou ni cap impuls als assumptes que realment preocupen als ciutadans en aquests moments. Tot quedava, però, una mica emmascarat per la profussió de declaracions institucionals, propostes de resolucions i precs i preguntes que presentava l’oposició. Avui però s’ha arribat al paroxisme i dels vint-i.-set punts de l’ordre del dia només quatre, si descomptem l’aprovació de l’acta i el despatx oficial, eren dictàmens i absolutament administratius. Per això tots els grups de l’oposició hem deixat sobre la taula les nostres propostes a fi i efecte de visualitzar la manca d’iniciativa política i fins i tot administrativa del govern Mora. El Ple d’avui no era pla era directament buit. La prova més evident és que ha durant poc més de trenta minuts.

És cert que ja estem prou escaldats per com estan anant moltes coses en els que es prescindeix del més mínim decòrum formal. Comissions informatives que no es convoquen o que són de pur tràmit, consells convocats a corre-cuita i sense documentació suficient, notícies que es publiquen sense coneixement previ dels grups municipals de l’oposició. Serveixi l’exemple aquesta mateixa setmana de l’anunci fet per la regidora Calpe de l’aturada de les fonts ornamentals de Mataró. Es dona la circumstància que l’anunci es va fer hores després d’una comissió informativa municipal en la que precisament no es va informar d’aquest tema.

També és cert que la gota que ha fet vessar el got va ser la suspensió el dijous passat del Ple municipal ordinari del mes de febrer degut al temporal anunciat de fred i neu. Per canviar el dia d’un Ple ordinari cal convocar, tal com estipula el Reglament Orgànic Municipal en el seu punt 12, que s’ha de convocar la Junta de portaveus. No es va fer i ara no val a dir que les condicions metereològiques no ho permetien. Precisament si la situació era tan complicada s’havia d’haver convocat la Junta de portaveus per explicar-la. Ho explica molt bé la Consol Prados en el seu  bloc.

Menys-teniment als òrgans de govern i menys-teniment a l’oposició, a qui representem i a la feina que fem. Per això avui tots els grups hem dit prou!