header-photo

Encara els fons Zapatero
La feina no em permet visitar aquesta tarda la nau petita de can Marfà. Les obres de rehabilitació d’aquesta vella fàbrica mataronina ja s’han acabat i les instal·lacions estan a punt per acollir les màquines de la Fundació Vilaseca. S’han destinat cinc milions i mig d’euros provinents dels anomenats fons Zapatero. Ens hi vàrem comprometre amb la gent de la Vilaseca i hem complert el nostre compromís de rehabilitar la nau com a seu definitiva del Museu del Gènere de Punt de Mataró.

Queda ara el projecte museístic i el trasllat de les màquines que hi ha emmagatzemades en un parell de locals de la ciutat i que conformen una col·lecció única de màquines tèxtils. Màquines que funcionen a la perfecció gràcies a l’expertesa d’un conjunt d’homes madurs que coneixen com ningú l’ofici i que han dedicat moltes hores, i durant molts anys, a tenir-les sempre a punt.

Sembla però que de moment res no es mourà i que la nau petita, perfectament condicionada, quedarà buida durant molt de temps. Sabem que els temps són difícils i que trobar recursos és especialment complicat però ens queda, segurament també i en la línia habitual del govern de manca d’informació, el dubte de si s’han cercat suports externs. Res no sabem del que ha passat amb el conveni signat ara fa un any amb la Fundació Caixa Laietana. Tampoc res no sabem del que pensa el conseller Mascarell que en la seva època com a conseller de Cultura del govern d’en Pasqual Maragall va escriure unes elogioses línies en el llibre d’honor amb motiu de la seva visita a la Fundació Vilaseca. Molt em temo que la crisi, una vegada més , servirà per intentar justificar el que tot plegat només sembla poca feina i poc interès pel tema. Sincerament voldria equivocar-me i veure com les coses es comencen a concretar i les màquines tornen a omplir la nau de can Marfà. De moment hi ha el que hi ha i ha estat prou significativa l'absència del regidor de cultura en la visita d'aquesta tarda.

1 comentari:

yogalo ha dit...

Menudo sinvergüenza, el endeudamiento tan grande que ha dejado a Mataró. Y luego la gran inmigración sin control. Es un pedazo de sinvergüenza, ha destrozado Mataró entera, cuando era una ciudad muy prospera. MENTIROSO