header-photo

Dia important


Assisteixo, com a signant, al Pacte per a la coordinació dels governs locals en l'àmbit del Pla territorial metropolità de Barcelona.
L'acte té lloc al
Museu de la ciència i la tècnica de Terrassa. Magnífic edifici i magnífic museu que em fa somniar en can Marfà.
Signem els ajuntaments de l'Arc Metropolità (Mataró, Granollers, Sabadell, Terrassa, Martorell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú), la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
O sigui els representants del govern local de 4'7 milions de catalans i catalanes.
L'objectiu és clar: establir una coordinació entre les tres entitats per a fer sentir la seva veu i influir positivament sobre els organismes de la Generalitat i de l'Estat que decideixen i actuen en el territori. Dit més clarament: tenir més capacitat de influència sobre els organismes decisoris en temes com el pla territorial metropolità, les infrastructures de mobilitat i ambientals, els espais lliures, els sistemes urbans i les polítiques de sòl i habitatge i l'espai públic.
Qüestions d'evident interès per la ciutadania, doncs estem parlant en definitiva de l'espai en el que vivim i treballem. De com s'articula aquest espai i la relació entre sistemes urbans i espais lliures.
Un Pacte que hem treballat intensament, i per part de Mataró especialment l'Arcadi Vilert, i que ens permetrà treballar junts i establir mecanismes de trobada, anàlisi, debat i adopció de consens sobre aquelles qüestions d'interès comú que afecten el territori metropolità.
Una bona eina per planificar més enllà dels estrictes límits municipals i que ens relliga amb la resta de ciutats metropolitanes.
Sempre he defensat el caràcter metropolità de Mataró que es complementa amb la nostra capitalitat d'un territori més proper. Un caràcter metropolità que ni disminueix ni dilueix la nostra personalitat com a ciutat i que ens obre moltes possibilitats de futur. Barcelona no és una amenaça, Barcelona és una oportunitat.
En definitiva, un dia important per Mataró.